Er en ridebane da ikke bare en ridebane?

Vi ved alt om sand, fiber, filt og flis!

Længe efter den billige pris - huskes den dårlige kvalitet!

Der skal tages højde for eksisterende jordlag, grundvandets højde, omkringliggende arealer, hvordan den opbygges, hvor meget banen anvendes og hvad den anvendes til, samt den fremtidige vedligeholdelsen af banen.
Nå vi har fået alle fakta på bordet, finder vi den korrekte opbygning af ridebane. Vi går ikke på kompromis med kvaliteten eller arbejdet. Vi imødekommer altid kunderne med de bedste muligheder, så det ikke nødvendigvis blive den dyre løsning. Det kan være fristende at “spare” et lag væk - med henblik på, at det nok går, men det gør det oftest ikke! Og så kan det blive dyrt.

En ridebane er ikke bare en ridebane, men en brugsgenstand som bliver brugt dagligt
og gerne skulle holde i mange år frem!


Ridebane.dk har specialiseret sig i opbygning af langtidsholdbare baner - som er bygget korrekt op, til både spring og dressur. Vi leverer baner til både klubber og private over hele Danmark og har et bredt netværk mht. entreprenører og leverandører! Vi går aldrig på kompromis med kvaliteten - da vi vil kunne stå 100% inde for vort produkt.

Med mere end 20 år på bagen - siger det sig selv.

Til “selvbyggere” yder vi naturligvis også en professionel rådgivning!

Fakta om ridebaner!
Når du vælger en af vores ridebaner får du en bane med flg. egenskaber:

  • Banen er fast og fjedrende
  • Sandet holder evigt
  • Banen støver ikke - heller ikke efter 14 dages tørvejr og solskin
  • Selv efter længerevarende nedbør træder hesten ikke igennem banen, men forbliver ovenpå
  • Din hest har altid et godt fodfæste, da banen aldrig bliver glat
  • Banen bliver ikke dyb
  • Banen har lang holdbarhed og kræver kun minimal vedligeholdelse
Sand til ridebaner er en hel videnskab, for sand er ikke bare sand!

At anlægge en ridebane kræver stor ekspertise og erfaring – det har vi – hele 20 år af slagsen !!

Vores sand er testet til ridebanebrug på Bingly Instituttet i England sammen med en lang række andre sandvariationer.

Vi er glade for at kunne sige at VI ER DE BEDSTE !


Det er The Sports Turf Research Institute (STRI UK) i England som har forsket i sandets betydning for hestens brug. Her har de testet en lang række sandtyper og variationer for at finde den bedste og mest optimale sandtype til ridebaner. Man har lagt vægt på at sandet skulle kunne bruges til både spring- og dressur baner. Og at der ikke må forekomme for store belastninger for hestens ben, ryg og skuldre. Med varmesøgende røntgen har man undersøgt belastningsområder på hesten under spring- og dressurtræning. Fokuspunkterne har hovedsageligt været rettet mod hovled, koder, knæ, skuldre, ryg, lænd, kryds og haseled.Disse tests har givet et billede af, hvordan hesten belaster ryggen ved afsæt og hov-, kodeled og sener samt skuldre ved landing.

SPRING: Testen har omhandlet Kickback og Landing back stroke. Disse tests giver et billede af, hvordan hesten belaster ryggen ved afsæt og hovled samt skuldre og kodeled ved landing.

DRESSUR: Testen er koncentreret meget om hestens kontakt til overfladen og hovens træfpunkt i sandet. En for løs overflade kan give varieret træf for hoven og dermed forskellige belastninger i hov-, kodeled og sener. En for hård overflade vil begrænse hovens træfpunkt i sandet til skoens flade, hvormed stødet op gennem benene til ryggen bliver for kraftig.


Vores sand er en P10 kvartssand hvor sandkornene har en mest optimale kornkurve således at vi kan opnår den perfekt ridebane. Der er ingen organisk materialer såsom ler eller lignende i sandet.


Den perfekte ridebane har den perfekte sand !

DEN SAND HAR VI !

Se mere under Sand - TOP KVALITET

Kopiering fra denne hjemmeside må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med ridebane.dk, og kun inden for de rammer, der er nævnt i aftalen