Fiber/filt er ikke bare Fiber/filt

Ikke alle fiber/filt blandinger fungere lige godt!

Fiber, filt og geopad består af syntetiske materialer som aldrig forgår. En vedligeholdt fiber bane fra Ridebane.DK holder evigt!!

Når vi undersøger fiber produkter tester vi suge- og bindings evner. Forskellige fibre/filt blandinger binder forskelligt. Ligeledes binder den samme fiber/filt forskelligt med de mange variationerne som sand har. Mulighederne er mange!
Samtidig suger alle fibermaterialer ikke vand lige godt. Man kender det sikkert fra tøj, karklude, viskestykker, tæpper m.m. som alle er mere eller mindre udgaver af fibermaterialer. Derfor er ikke alle fiberbaner lige gode. Fiberen gør en forskel!

Vi har forsket og testet fiber, filt og geopad gennem de sidste 10 år for at finde de perfekte materialer med de bedste evner, samt de bedste blandingsforhold. For at give fiberbaneren den stærkeste bindingsstruktur er det vigtig med det rigtige fiber/filt forhold. Filten skaber binding, mens fiberen holder på vandet!

Vores fibermaterialer bliver produceret til hele verdenen. Vores producent opkøber 2. sorterings produkter, som ellers går til afbrænding. Herfra starter en grundig sortering, hvor KUN DET BEDSTE sorteres fra til ridebaner! Resten anvendes i isoleringsmaterialer, filtmåtter, tæpper m.m. Derfor går intet til spilde! Og man skåner på den måde miljøret bedst muligt!

En miljøvenlig fremtid til fiberbanerne!

Pt. udvikler vi på fiber/filt bestående af organiske materialer med lang levetid. på nuværende tidspunkt har vi en organisk filt som først begynder at forgå, når det kommer i kontakt med muld og gødning. Det betyder at vi i fremtiden også vil kunne producere miljøvenlige fiberbaner!
Dog mangler vi stadig en færdig og holdbar løsning på det organiske fiber-produktet - men vi klør på og glæder os til fremtiden!På billedet her ses vores fiber/filt blanding!

Denne består af hvid geopad og PE-fibre i et bandings forhold der giver den perfekte ridebane når det blandes i vores lyse P10 kvarts sand.

Denne blanding fås også i mørkere farver, som har den præcis samme virkning til en billigere pris.

Equestrian Care Fibre

Equestrian Care Fibre er vores lyse rene sand, iblandet hvid geopad og PE-fibre. Dette toplag er testet på samme måde som Equestrian Care - vores sand. Testen er foretaget af Bingly Sports Institut i England.

Sandet er testet på hestene, således at man ved hjælp af varmesøgende røntgen kan se hvilken type sand, der giver den mindste belastning på hestens bevægelses apparat, både ved spring og dressur:

Spring:
Testen har omhandlet Kickback effekt og Landing back stroke. Disse tests giver et billede af, hvordan hesten belaster ryggen ved afsæt og hov-, kodeled og sener, samt skuldre ved landing.

Dressur:
Testen er koncentreret meget om hestens kontakt til overfladen og hovens træfpunkt i sandet. En for løs overflade kan give varieret træf for hoven og dermed forskellige belastninger i hov-, kodeled og sener. En for hård overflade vil begrænse hovens træfpunkt i sandet til skoens flade. Man vil opleve en bedre kontakt og mere stabil kontrol med dette sand.

Der er udredt adskillige forsøg, med forskellige typer sand.

Vi er stolte af at kunne sige; vi er de bedste!

I blanding af hvid geopad og PE-fibre gør at toplaget:

  • holder på fugten.
  • giver affjedring.
  • giver stor stabilitet uden forringelse af sandets ydeevne.
  • er uforgængelig.
  • skåner hestens bevægelses apparat og de bærende dele.